Je wilt als fotograaf je beelden verbeteren. Dat moet ook want elk beeld dat uit een camera komt heeft verbetering nodig.

Je gebruikt Lightroom, hetgeen een fantastisch programma is, maar je hebt geen zin om bij elke foto weer alle instellingen handmatig te zoeken en uit te proberen. Daarom zijn er Lightroom Presets. Erg handig, je laadt je foto en klikt op een preset die de foto wijzigt.

 

Maar wat mij nu opvalt is dat alle presets die je kan kopen altijd random presets zijn. Het kan gebeuren dat je 100 presets op een foto loslaat en geen van die 100 voldoet.

 

Ik probeer daar een oplossing in te brengen en je daarmee te helpen. Ik neem 1 foto, die bepaalde karakteristieken heeft mbt belichtingen en maak daar een aantal Lightroom Presets voor.

Zo kun je van te voren bepalen of een set presets geschikt is voor  bepaalde foto's van jou.  Lichte foto's hebben andere presets nodig dan donkere. Ik ben bezig een aantal bundels met Lightroom Presets voor je samen te stellen. Ik ga daar uren zelf mee aan de slag om vanuit 1 bepaalde belichtte foto  een aantal presets te maken in verschillende stijlen.

 

Mijn eerste Lightroom Preset bundel vind je hieronder. Ik ben uitgegaan van een foto genomen op een heldere half bewolkte dag met veel zon.De lucht van de foto is goed belicht, de wolken zijn niet uitgebeten maar daardoor zijn de oude gebouwen gewoon te donker geworden.

Je zal op mooie dagen vaak zulke foto's maken. Elke Lightroom Preset bestaat uit 15 presets.  Je kan ze bestellen door op de bestelknop te klikken. Je gaat dan naar een kort formulier voor je gegevens, daarna word je geleid naar een betaalknop om veilig via iDeal of Paypal te betalen. Na je betaling ontvang je een pagina met de desbetreffende download link.

 

 

BUNDEL 1 :

CITY OLD TOWN - Clear cloudy and sunny sky, Underexposed buildings.

​

Bij je download ontvang je de originelen van bovenstaand voorbeeld in raw en jpg formaat​.

 

  • Click "Add to Bag" om de zipfile te bestellen.
  • Je wordt direct doorverwezen naar je winkelwagen
  • Factuur adres  verplicht
  • Je email adres is verplicht
  • Account aanmaken is NIET verplicht
  • Betaal veilig via iDeal of Paypal
  • Na je betaling ontvang je de factuur met de download link
  • De link is 1 uur geldig !!
  • Je gegevens zijn veilig bij ons!  Ze zijn echter nodig voor de factuur.